Willebrand cheddar

Aidolla, perinteisellä valmistusmenetelmällä valmistettu cheddar.

Valikoimissa myös punaviinillä kauniisti marmoroitua Punaviini Willebrandia, tummalla oluella maltaiseksi maustettua Olut Willebrandia sekä vuoden kypsytettyä Gourmet Willebrandia. Willebrand on saanut nimensä maaherra, kenraalimajuri Ernst Gustav von Willebrandin mukaan, joka omisti Jokioisten kartanon 1791 – 1809. Willebrand on perinteikkään cheddarjuuston tapaan hapan juusto. Tästä syystä juusto on helposti murenevaa ja maultaan miellyttävän hapahko. Punaviini Willebrandissa cheddarin happamuuden rinnalla maistuu punaviinin hapahko ja tanniininen vivahde. Olut Willebrandissa sen sijaan tuntuu tumman oluen hienostunut maltaisuus. Vuoden kypsytetyssä Gourmet Willebrandissa on happamuuden ohella havaittavissa pitkään kypsyneen juuston täyteläistä aromia. Pitkään kypsyneessä juustossa saattaa myös esiintyä kiteisyyttä.

Cheddar on saanut nimensä Englannissa Somersetshiressa olevasta pienestä Cheddar nimisestä kylästä. Siellä cheddarjuustoa on valmistettu jo 1600-luvun loppupuolelta. Sana cheddar tai cheddarointi tarkoittaa myös menetelmää, jolla cheddar valmistetaan.


 

Willebrand on perinteinen, kova cheddarjuusto. Se on täysrasvainen (33 %), voimakassuolainen (1,6 %), sisältä kypsytetty juusto.

Valmistusaineet: maito, hapate, suola, juoksete ja säilöntäaine (E252)

Ravintosisältö/100 g

energia 1750 kj/ 420 kcal
proteiini 25 g
hiilihydraatti 1,5 g
  josta sokereita (laktoosi) 0 g
rasva 33 g